fbpx

010 524 5430

(ma-pe klo 09-20, la-su 10-18)

Milloin voin aloittaa autokoulun?

16-vuotiaana, jos suoritat henkilöautoajokortin (B). Muissa ajokorttiluokissa 6 kk ennen iän täyttymistä. Traficomin myöntämällä poikkeusluvalla ajokortin suorittaminen on mahdollista jo 17-vuotiaana, mikäli ehdot täyttyvät. Lue lisää ikäpoikkeusluvasta.

Kuinka ilmoittaudun autokouluun?

Kursseille pääset ilmoittautumaan oman toimipisteesi ilmoittaudu kursseille-sivun kautta.

 

Usein kysytyt kysymykset

Muistathan, että jos et löydä vastausta kysymykseesi tältä sivulta, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse, puhelimitse, tai chatin kautta kaikissa autokouluun liittyvissä asioissa.

Paikkakuntakohtaiset yhteystiedot löydät oman toimipisteesi yhteystietosivuilta, sekä toimipistekartasta.

Mitä ilmoittautumisen jälkeen tapahtuu?

Kun olemme hyväksyneet ilmoittautumisesi, saat ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiin vahvistusviestin, joka sisältää tietoa autokoulun suorittamisesta, sekä info-videon, jolla kerrotaan tarkasti autokoulun eri vaiheista.

Voit katsoa videon niin moneen kertaan kuin tahdot. Vahvistusviestissä saat myös tunnukset webauto-järjestelmään ja voit aloittaa teoriaopintojen suorittamisen verkossa omaan tahtiin, silloin kun sinulle parhaiten sopii. Ilmoittautumisen yhteydessä sinulle määräytyy oma ajo-opettaja, löydät opettajasi tiedot myös webautosta.

Kun olet suorittanut kurssin teoriaopinnot, sekä mahdollisen teoriakokeen, voit varata ajotunnit suoraan omalta opettajaltasi. 🙂

Sinun tulee käydä kaikki autokoulun teoriatunnit, hankkia ajokorttilupa, ajaa ajotunnit, käydä teoriakokeessa ja ajokokeessa.

Kaikki lain vaatimat teoria- ja ajotunnit täytyy ensin käydä, jonka jälkeen ajokortti on mahdollista saada. Teoriaopintojen suorittaminen on mahdollista aloittaa verkossa heti, kun ilmoittautumisesi on vahvistettu, erillistä aloituspäivää ei siis tarvitse sovittaa kalenteriin. Nopeimmat saavat kortin noin 2-6 viikon aikana ajokorttiluokasta riippuen. Aikaa autokoulun suorittamiseen kannattaa kuitenkin varata mielellään 2-3 kuukautta esim. B -ajokorttia varten.

Löydät ajankohtaisen hinnaston, sekä tarjolla olevat kurssivaihtoehdot oman toimipisteesi “Kurssit ja hinnat” linkin takaa.

Hyvä kysymys! Autokoulu ei ole itseään varten, vaan oleellinen osa suomalaista liikenneturvallisuutta. Jokaiselle on tärkeää tietää kuinka tiellä liikutaan ja käyttäydytään. Laadukas autokouluopetus vaikuttaa merkittävästi uusien kuljettajien vastuulliseen ajotapaan ja siten aikaa myöten koko kansan turvallisuuteen.

Mönkijällä ajamiseen tarvitset ajokortin, jonka luokka riippuu mönkijän ajoneuvoluokasta. Lue lisää Traficomin sivuilla.

Ehdottomasti voit. Olethan tällöin yhteydessä asiakaspalveluumme 🙂

Et mitään. Tai no, tietokoneen/tabletin/puhelimen 🙂 Teoriaopinnot suoritetaan webauto-järjestelmässä verkkotunteina. Löydät ne webauton etusivulta kirjauduttuasi sisään omilla tunnuksillasi, lue lisää verkkotunneista.

Autokoulun alkuvaiheessa sinun tulee hankkia ajokorttilupa.  Lupa on voimassa kolme vuotta. Ajokorttilupa on kuljettajatutkintoon pääsemisen edellytys. Lupa kannattaa hakea hyvissä ajoin ennen ajan varaamista teoriakokeeseen. Lue lisää ajokorttiluvasta.

Jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia pohjalla, niin sinun tulee suorittaa EAS-koulutus ennen teoriakoetta. B-kortin suorittajan tulee suorittaa riskientunnistamiskoulutus ennen ajokokeeseen pääsyä, koulutus suoritetaan verkkotunteina (4h), sekä ajotunnit (4 h).

Kaikki AM120, AM121, sekä B-kurssipakettimme sisältävät EAS-koulutuksen.

Poliisin myöntämän henkilöllisyystodistuksen (passi, ajokortti, henkilökortti), tutkintotodistuksen (opettaja / autokoulun toimisto antaa) ja rahan Ajovarman tutkintomaksuja varten (käteinen / pankkikortti), mikäli et ole maksanut koemaksua ennakkoon. 

AM/A/B-oppilaat eivät tarvitse E100-tutkintotodistusta mukaan teoriakokeeseen, todistus tulee esittää vasta käsittely-/ajokokeessa. C1/C1E/C/D-oppilaiden tulee esittää tutkintotodistus teoriakokeeseen saapuessa.

Teoriakoe suoritetaan Ajovarman (ts. katsastuskonttori) toimipisteessä, kokeen suoritusaika on 30 min.

B-teoriakoe sisältää 50 kuvallista tehtävää (vähintään 43 oikein), 15 sanallista tehtävää (vähintään 11 oikein) ja 5 liikenteen riskitilanteita käsittelevää tehtävää (vähintään 4 oikein)
Mopon teoriakoe sisältää 50 liikennetilannetehtävää (vähintään 43 oikein) sekä 15 sanallista monivalintatehtävää (vähintään 11 oikein) ja 5 riskientunnistamiseen (vähintään 4 oikein) liittyvää tehtävää.
Jokaisessa monivalintatehtävässä on kolme vastausvaihtoehtoa joista yksi on oikea. Teoriakoe on mahdollista tehdä myös suullisesti jos oppilaan äidinkieli on jokin muu kuin suomi tai ruotsi eikä hän hallitse hyvin kumpaakaan näistä kielistä. Suullisessa teoriakokeessa on mahdollista käyttää oppilaan hankkimaa tulkkia (kuluista vastaa oppilas itse). Suullisen kokeen suoritusaika on 60min.

Teoriakokeeseen mentäessä maksetaan teoriakoemaksu Ajovarmalle.

Teoriakokeeseen kannattaa harjoitella oppimisympäristön Netreeni osiossa sekä suorittaa itseopiskelumateriaalin oppimateriaalin tehtävät ja harjoitukset.

Voit varata uuden koeajan. Teoriakokeen voi uusia niin monta kertaa kuin tarve vaatii. Kuljettajatutkinnon hyväksytty teoriakoe on voimassa 1 vuoden.

Henkilöauto-opetuksessa ennen ensimmäistä ajotuntia sinun tulee olla suorittanut EAS-koulutuksen kaikki vaiheet, sekä tasokoe 1. Opetuslupalaisen täytyy olla suorittanut EAS- koulutus (4 h) ennen ajotunteja. A & AM-luokissa teoriakoe tulee olla suoritettuna ennen ajotuntien varaamista.

Yleensä klo 8.00 – 17.00 välillä. Toimipaikasta riippuen myös ilta-ajat mahdollisia. Ajotunnit sovitaan ajo-opettajasi kanssa. Löydät oman opettajasi yhteystiedot webautosta.

Useimmiten ajotunteja on 1-2 h päivässä.

Ajotunnit tai pimeänajon simulaattori tulee perua edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä, myöhäisemmistä peruutuksista joudumme veloittamaan 50% ajotunnin hinnasta.

Viranomaisen myöntämän henkilöllisyystodistuksen (passi, ajokortti, henkilökortti) ja E100-tutkintotodistuksen, sekä todistuksen hyväksytysti suoritetusta riskientunnistamiskoulutuksesta.

Ajokoe alkaa myös Ajovarman toimipisteestä ja kestää noin 60 minuuttia. Tutkinnon vastaanottaja istuu henkilöautokokeessa opettajan paikalle. Hän kertoo aluksi kuinka ajokoe etenee ja antaa ohjeet kuinka tulee toimia. Ajokokeessa voi olla pysäköintitehtävä tai auton kunnon tarkastustehtävä.

Ajokokeen jälkeen sovit oman opettajasi kanssa mahdollisista lisäajotunneista ja uudesta ajokokeesta. Lisäajotunneille harjoitellaan ajokokeessa ilmenneitä puutteita ja valmistaudutaan uusintakokeeseen. Lisäajotunneista ja auton käytöstä tutkintoajosta laskutamme hinnaston mukaisen maksun. Uusinta ajokokeen hinta Ajovarmalle maksaa 90€

Lisää vastauksia

Voit olla meihin yhteydessä kaikissa autokouluasioissasi chätissä, sähköpostitse, tai puhelimitse!

Kattavan tietopaketin, sekä lisää vastauksia ajokortin hankkimiseen liittyen löydät myös Traficomin ylläpitämältä ajokortti-info.fi sivustolta. Turvallisia kilometrejä! 🙂